Es posposa el 4t desnonament de la nostra companya Aaziza i seguim sense tenir una solució a llarg termini per part de l’Agència Catalana d’Habitatge.

El bloc 2 de la PAHC Bages va ser alliberat l’abril del 2014. Els pisos d’aquest bloc van cedits per part de la Sareb (el banc dolent) a l’Agència Catalana de l’Habitatge per destinar-los a lloguer social. El novembre de 2015, la PAHC Bages vam aconseguir lloguers socials per a totes les 13 famílies que vivien en el bloc.


La nostra companya Aaziza va entrar a viure en aquest bloc el març de 2018. Per tal que deixés d’anar de casa en casa de les seves amistats i ja que l’administració no oferia una solució estable per la nostra companya vam decidir que entrés a viure en el bloc 2.

Volem deixar clar que durant mesos l’Agència Catalana de l’Habitatge ha tingut aquest pis buit, sense donar-li el seu valor l’ús mentre la problemàtica de l’habitatge seguia colpejant a una gran part de la població de Manresa.


Actualment no hem pogut negociar amb l’Agència Catalana d’Habitatge i paradoxalment més enllà de no oferir-li alternativa, l’han intentat desnonar fins a quatre vegades.


La nostra companya i veïna de Manresa Aaziza Zecari, té un 46% de discapacitat reconeguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i es troba en una situació d’exclusió social i residencial. La constatació i el reconeixement d’aquesta situació per part dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa i el Departament ja citat, entra en clara contradicció amb l’amenaça de desnonament que ha estat patint l’Aaziza, i que seguirà patint fins que no hi hagi una solució real per a ella.


És molt greu que la mateixa agència que no donava la funció social a aquest pis, actuï sense cap escrúpol contra l’Aaziza, com ho faria qualsevol gran propietari.
És intolerable que la gestió pública de l’habitatge sigui així, cal una revisió profunda de l’agència, per tal que deixi de colpejar amb violència institucional a persones com l’Aaziza.

Volem deixar clar que seguirem acompanyant la incertesa i el patiment de l’Aaziza i amb la ferma determinació que si fa falta posarem el cos una i mil vegades per la nostra companya.

La reiterada negativa de l’Agència Catalana de l’Habitatge d’incloure-la a la mesa d’emergència, tot i tenir-ne el dret, i d’oferir un lloguer social a la seva llar, és una mostra més d’irracionalitat i de l’absència d’una política pública d’habitatge mínimament coherent amb la realitat i l’emergència de la situació econòmica i social que vivim.


És per això que des de la PAHC volem anunciar que si l’Agència catalana d’habitatge no proposa una solució definitiva i coherent pel cas de l’Aaziza, ens trobaran a les portes del Palau Firal on hi ha la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central el proper dimecres 3 de març amb la força i la solidaritat de totes les nostres companyes. I que quedi clar que seguirem lluitant i no pararem fins a aconseguir regularitzar la situació de l’Aaziza.


#AzizaEsQueda
#LloguerSocialPerAziza

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *