La força massiva de la PAHC atura el desnonament d’una família nombrosa per cinquena vegada

Es tracta d’Abderrahman Latrach, la seva esposa embarassada i les seves tres filles que, tot i haver pagat sempre el lloguer, l’empresa propietària del pis els vol fer fora per poder especular.

No era ni la primera, ni la segona, ni la tercera vegada que els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages es trobaven davant del número 74 del carrer Barcelona de Manresa per evitar el desnonament d’Abderrahman Latrach, la seva esposa embarassada i les seves tres filles. Sí que era el primer cop, però, que s’hi quedaven a passar la nit, i és que malgrat que l’hora programada pel desallotjament era dos quarts de deu del matí, tot apuntava que, tenint en compte els antecedents del cas, la comitiva judicial i els Mossos d’Esquadra podrien presentar-s’hi més d’hora.

I quins són, aquests antecedents? Situem-nos a l’octubre del 2017. Aquell mes, Latrach i la seva família van rebre la notícia, per part de l’empresa propietària del pis on feia sis anys que vivien (Burés 2001 SL), que se’ls renovaria el contracte de lloguer un any més si passaven de pagar 325 euros mensuals a costejar-ne 470. Segons va explicar l’inquilí afectat el passat mes de setembre, la pujada del 44,,5% en el preu de lloguer s’explicaria perquè Burés 2001 SL vol dedicar els pisos que té a la ciutat a lloguer turístic, aprofitant la proximitat amb la zona universitària i el gruix d’alumnes francesos i d’altres països que hi estudien.

Latrach i la seva família tenien un contracte de lloguer de tres anys des de 2013, i en el seu termini va arribar-li un burofax en què l’empresa tenidora l’instava a abandonar el pis. Tot i ser fora del contracte, la família va continuar pagant el lloguer fins que li va arribar la primera ordre de desnonament. Va ser llavors quan el seu advocat els va advertir que com que no havien renovat el contracte, el lloguer que pagaven no era oficial. A partir d’aquell moment van decidir deixar de costejar-lo.

Font: https://www.naciodigital.cat/manresa/noticia/88679/forca/massiva/pahc/atura/desnonament/familia/nombrosa/cinquena/vegada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *