La PAHC evita el desnonament ordenat per BBVA d’un pis que ara ja no els pertany

Prop de cinquanta persones s’han concentrat davant del número 2 del carrer Magnet per donar suport a la inquilina afectada

Prop de cinquanta persones, la majoria d’elles activistes de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages, han aconseguit, aquest migdia de dimarts, 5 de novembre, al carrer Magnet de Manresa, evitar el desnonament de la Nàdia, una dona que degut a la crisi econòmica es va “veure obligada” a deixar el pis de lloguer que tenia a la ciutat i a ocupar-ne un que el BBVA té al número 2 del carrer Magnet, al barri de Valldaura. 

Segons explica l’afectada -que abans que esclatés la crisi era autònoma i regentava un bar que va haver de tancar- “de seguida em vaig inscriure en una ETT (empresa de treball temporal) i vaig començar a tenir feines”. Va ser llavors quan es va posar en contacte amb el banc propietari de l’immoble que ocupava per pactar-hi un lloguer social adaptat als seus ingressos. Mentre durava la negociació, però, des de BBVA van denunciar-la per ocupació i van vendre’s el pis al fons voltor Divarian, vinculat a Cerberus. 

Després de l’adquisició de l’habitatge, aquest darrer es va posar en contacte amb la inquilina afectada i li va facilitar el número de telèfon d’una gestoria: “vaig trucar-hi, em van demanar les dades, però ja no m’han dit res més”, lamenta la Nàdia, que explica que paral·lelament a aquesta gestió “vaig anar a serveis socials de l’Ajuntament de Manresa per demanar que em fessin entrar a la Mesa d’Emergència”. La resposta del consistori ha estat favorable, “però això no em resol res, imminentment, perquè hi ha una llarga llista d’espera”, apunta, tot assenyalant que “l’únic que vull és estabilitat i un lloguer que pugui pagar”. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *