El jutjat suspèn tres mesos el desnonament d’un veí de Berga perquè busqui una «solució habitacional»

El jutjat ha acceptat ajornar tres mesos el desnonament d’un veí de Berga, Manel Barbero, de 54 anys, perquè aquest busqui “una solució habitacional” durant aquest temps. Així li ha estat comunicat per escrit aquest mateix dimarts, segons ha explicat el mateix afectat a NacióBerguedà.

Una acció de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages ha ajudat a evitar aquest matí el desnonament de Barbero, al carrer Pere III, número 14. Prop d’una trentena de persones vestides amb l’armilla verda identificativa d’aquest col·lectiu s’han reunit davant del bloc de pisos per l’amenaça de desnonament per l’ordre judicial interposada per Bankia

Segons ha explicat l’afectat, va pagar el lloguer puntualment “fins que el jutge em va indicar el contrari”, però la persona que li havia llogat el pis no va mantenir la seva part de l’acord i va deixar de pagar l’hipoteca al banc. Els primers mesos, Barbero va pagar el lloguer al propietari i, després, directament al jutjat.

Barbero ha assegurat que ell va signar legalment el contracte – que té una vigència de cinc anys – l’any 2017 i que, en el moment de fer-ho, desconeixia els problemes del titular amb el banc.

Manel Barbero va anar sense advocat al judici que va acabar resultant en la sentència de desnonament. Un fet pel qual la PAHC denuncia que aquest procés judicial ni tan sols s’hauria d’haver celebrat. Un portaveu de la PAHC del Bages, Martín Cardenas, ha subratllat que el seu objectiu era aconseguir l’aplicació de la llei que marca que les persones que fa més de 6 mesos que viuen en un pis que és propietat de bancs o caixes tenen dret a un lloguer social. Barbero es troba actualment en situació d’atur.

Font:
https://www.naciodigital.cat/bergueda/noticia/19079/jutjat/suspen/tres/mesos/desnonament/vei/berga/perque/busqui/solucio/habitacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *